Vergunning 68 appartementen Leeuwarden

Home » Actueel » Vergunning 68 appartementen Leeuwarden
Sixmastraat 4 Studentenhuisvesting

Afgelopen week ontvingen wij de vergunning voor de verbouw van het voormalig kantoorgebouw van Accon AVM aan de Sixmastraat in Leeuwarden naar 68 appartementen. Naast het ontwerp hebben we voor 058 Vastgoed de bouwvergunning én de bestemmingsplanwijziging verzorgd.

In het lage kantoordeel komen vijftig studio’s van elk 25 vierkante meter voor studenten. In de kantoortoren komen achttien woningen van elk minimaal 65 vierkante meter. Die zijn zowel geschikt voor ‘young professionals’ als voor senioren. Het gebouw krijgt Franse balkons en er wordt een aantal inpandige balkons toegevoegd. De omringende grond wordt ingericht als collectieve tuin. Onder in het gebouw komt een ‘gym’ en er komen gemeenschappelijke studieruimtes. Omdat een groot deel van het gebouw voor studenten is bedoeld, kan het aantal parkeerplaatsen beperkt blijven tot 42. In het souterrain is een fietsenstalling gepland.

De strakke vormen van de toren blijven grotendeels intact. We hebben geprobeerd het voormalig kantoorgebouw iets zachter te laten ogen. Dit gebeurt door de witte gemetselde banden rondom het gebouw door te trekken en de ruimte tussen de kozijnen met een houtachtig materiaal te vullen. De toren is nu één verticaal element. Door onze ingreep wordt het gebouw meer een stapeling van lagen. Door deze duidelijke horizontale banden krijgt het gebouw een kleinere schaal, wat veel beter past bij een woongebouw.

Contactgegevens

Lautenbag Architectuur bv
Voorstreek 5, 8911 JH Leeuwarden
Dijkweg 16, 8713 KD Hindeloopen

T: 06 18 94 13 35
E: info@lautenbagarchitectuur.nl

KvK Leeuwarden: 82374570
BTW nr. NL862441171B01

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient