Transformatie kantoor Zaanderwijk, Leeuwarden

Home » Actueel » Transformatie kantoor Zaanderwijk, Leeuwarden
Ontwerp kantoor Zaanderwijk

Het nieuwe kantoor van Zaanderwijk bouw en onderhoud komt op een mooie zichtlocatie op bedrijventerrein ‘De Zwette’, aan de Kelvinstraat 8 in Leeuwarden. Het gebouw van 1700 m2 staat op een perceel van 3100 m2 met eigen parkeerruimte. Het wordt geheel gerenoveerd en gelijktijdig verduurzaamd. Transparantie en licht, duurzaamheid en flexibiliteit zijn de belangrijkste uitgangspunten. Lautenbag Architectuur mocht hiervoor het ontwerp maken.

De schil van het gebouw wordt aan de buitenzijde geïsoleerd. Dit maakt het mogelijk om het kantoor een geheel nieuwe duurzame uitstraling te geven. Bovendien geeft het gelegenheid om de entree meer te accentueren. Het bedrijf wil flexibel zijn in de indeling, om de mogelijk open te houden in de toekomst een deel te kunnen verhuren.
We verhogen de gevel van het volume aan de voorzijde, zodat de volledige kantoorgevel dezelfde hoogte heeft. We maken lengte aan het gebouw door de gevel in horizontale lagen op te bouwen. Op de hoek van de Kelvinstraat en Schenkenschans krijgt het gebouw een overstek. Door de schaduwwerking krijgt het gebouw diepte en worden de twee entrees geaccentueerd, terwijl het overstek ook beschutting biedt.
Door een aantal binnenwanden te verwijderen en deels te vervangen door stalen
(schuif)puien voorzien van glas, dringt het licht ver naar binnen. Daarnaast wordt het gebouw flexibeler indeelbaar. De entreezone wordt verbreed en vanuit hier zijn er zijn zichtlijnen door de verschillende kantoren naar buiten. De basis in de kantoren is wit, maar er wordt warmte toegevoegd door elementen van hout en zwarte stalen kozijnen toe te voegen.
De huidige installatie wordt vervangen door een lucht-water warmtepomp in combinatie met zonnepanelen op het dak.

Contactgegevens

Lautenbag Architectuur bv
Voorstreek 5, 8911 JH Leeuwarden
Dijkweg 16, 8713 KD Hindeloopen

T: 06 18 94 13 35
E: info@lautenbagarchitectuur.nl

KvK Leeuwarden: 82374570
BTW nr. NL862441171B01

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient