Villa Schildwolde

Home » Portfolio » Villa Schildwolde

Status: Opgeleverd
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Schildwolde, Nederland
Perceeloppervlakte: 900 m²
Aannemer: Bouwbedrijf Siebenga
Installateur: Pot Slochteren
Constructeur: Hado
Project jaar: 2022
Foto’s: Marcdefotograaf

Op een vrije kavel aan de rand van een park in lintdorp Schildwolde, is deze bijzondere ruimtelijke woning met drie vides gerealiseerd.

De bescheiden hoogte en de karakteristieke rode baksteen geven de woning een ingetogen karakter; deze voegt zich mooi in de straat. De contrasterende zwarte houten kopgevels met de lichte aluminium kaders springen er uit.

Door de ingetogen uitstraling verrast de grote ruimtelijkheid en het licht dat van verschillende zijden de woning binnen valt des te meer. De bijzondere eiken trap met glazen balustrade is in de hoge entree een fraaie blikvanger. De grote glazen puien en vides verbinden de ruimtes met elkaar en zorgen voor mooie zichtlijnen. De grote schuifpui in de keuken zorgt voor veel licht en maximaal uitzicht op de tuin. De iets hoger geplaatste grote ramen in de woonkamer zorgen naast veel licht ook voor voldoende privacy. In de vides komt van boven licht door de hoog geplaatste daklichten.

Schildwolde ligt in de gemeente Midden Groningen, midden in het aardbevingsgebied.  Dit betekent dat er extra aandacht is besteed aan de constructie van de woning. In de woning is dat door de grote ruimtelijkheid niet voelbaar.

Contactgegevens

Lautenbag Architectuur bv
Voorstreek 5, 8911 JH Leeuwarden
Dijkweg 16, 8713 KD Hindeloopen

T: 06 18 94 13 35
E: info@lautenbagarchitectuur.nl

KvK Leeuwarden: 82374570
BTW nr. NL862441171B01

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient