Make-over bungalow Hindeloopen

Home » Portfolio » Make-over bungalow Hindeloopen
Make-over bungalow Hindeloopen
herbestemming nieuwbouw appartementen leeuwarden herbestemming nieuwbouw appartementen leeuwarden
Sociale woningbouw Friesland Sociale woningbouw Friesland
Sociale woningbouw Friesland Sociale woningbouw Friesland
Unieke Tinyhouse Unieke Tinyhouse

 

Status: Opgeleverd
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Hindeloopen, Nederland
Perceeloppervlakte: 840 m²
Aannemer: Agricola Bouw
Project jaar: 2019
Foto’s: Lautenbag Architectuur

Midden in het historische centrum van Hindeloopen staat deze 60-er jaren bungalow. Door de jaren heen is de woning uitgebreid met verschillende uitbouwen, zonder enige samenhang. Deze bungalow hebben we getransformeerd tot luchtig en sfeervol woonhuis met een prachtige lichtinval.

We hebben de woning visueel in tweeën opgedeeld. De bungalow hebben we opnieuw wit geschilderd. De bestaande drie uitbouwen hebben we met elkaar verbonden door ze te omsluiten met een rechthoekig volume bekleed met een contrasterende zwarte houten gevelbekleding.

Naast het upgraden van de verschijningsvorm was het de bedoeling om de woning uit te breiden. Echter door het ruimtelijke effect van een aantal ingrepen bleek meer woonoppervlak niet nodig te zijn.

Door het lage plafond voor het grootste deel te verwijderen en daklichten toe te voegen ontstond er een prettige luchtige en lichte ruimte. De serre is vernieuwd en bij de woonkamer getrokken door de scheidingswand te verwijderen. Zonlicht vanuit het zuidwesten door de serre zorgt nu voor een prachtige lichtinval tot in de woonkamer.

Het dak is aan de binnenzijde met hout bekleed, dat later in ‘whitewash’ is behandeld. Dit geeft warmte en sfeer aan elke ruimte en iedere ruimte is daardoor zichtbaar een deel van een groter geheel. De dubbelzijdige haard in het centrum van de woning geeft sfeer aan keuken, woonkamer en serre (eetkamer).

Contactgegevens

Lautenbag Architectuur bv
Voorstreek 5, 8911 JH Leeuwarden
Dijkweg 16, 8713 KD Hindeloopen

T: 06 18 94 13 35
E: info@lautenbagarchitectuur.nl

KvK Leeuwarden: 82374570
BTW nr. NL862441171B01

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient