Complete verbouwing woning Bussum

Home » Portfolio » Complete verbouwing woning Bussum
Verbouw woning bussum
Verbouw woning bussum Verbouw woning bussum
Verbouw woning bussum Verbouw woning bussum
Verbouw woning Bussum Verbouw woning Bussum
Verbouw woning Bussum Verbouw woning Bussum
Keuken Keuken
Keuken Keuken
Keuken Keuken
Keuken Keuken
Woonkamer Woonkamer
Eetkamer Eetkamer
Eetkamer Eetkamer
Eetkamer Eetkamer
Woonkamer Woonkamer
Woonkamer Woonkamer
Lounge Lounge
Chillroom Chillroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Master bed/bathroom Master bed/bathroom
Hal Hal
Badkamer Badkamer
Slaapkamers Slaapkamers
Slaapkamers Slaapkamers
Architectuur tinyhouse van schuur Architectuur tinyhouse van schuur

Status: Opgeleverd
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Bussum, Nederland
Perceeloppervlakte: 400 m²
Aannemer: Barneveld Bouw
Interieurontwerp: Huys ’91
Installatieadvies: Projoule
Project jaar: 2021
Foto’s: Marcdefotograaf

Deze woning in het beschermd stadsgezicht van het Brediuskwartier in Bussum hebben we met een nieuwe indeling en uitbreiding aangepast naar eigentijds wonen.

De woning is een twee-onder-een-kap-woning van bijna 100 jaar oud en ligt op een ruim en beschut perceel. Onze opdrachtgevers hebben de woning anderhalf jaar geleden gekocht en wilden voor hun gezin een ruime woning met een modern interieur. Uitbreidingsmogelijkheden zijn beperkt. Maar aan de achterkant hebben we een bestaande jaren-vijftig-uitbouw kunnen omvormen naar een samenhangende uitbreiding. De zijgevels en uitkragende dakrand zijn bekleed met een verticale houtbekleding. Het daklicht en de vouwschuifpui zorgen voor veel licht op de begane grond.

De keuken is verplaatst en ligt nu centraal tussen een eetplek aan de achtergevel en de woonkamer aan de voorkant. Tussen keuken en woonkamer is een wand met pui gemaakt. Een doorzichthaard in de wand geeft een extra doorkijk over en weer tussen beide ruimtes. In de naastliggende beuk zijn aanvullende en ondersteunende functies ondergebracht, zoals van voor naar achter: een werkkamer, de al bestaande entreehal, een tv-kamer en een bijkeuken.

Op de eerste verdieping zijn de wijzigingen in de lay-out relatief beperkt gebleven. Centraal liggen een nieuwe gezinsbadkamer en een apart toilet, met aan weerzijden aan de voorkant twee slaapkamers en aan de achterkant ook twee slaapkamers. Op de overloop is op een andere plek een nieuwe vaste trap gemaakt naar de tweede verdieping in de kap. Hier is de mastersuite gemaakt, compleet met inloopkast, eigen badruimte en een apart toilet. De kapconstructie is plaatselijk verstevigd en in het zicht gebracht. kap is open gehouden en heeft een royale vrije hoogte. De woning is voorzien van een duurzame installatie naar advies van Projoule en luxe afwerking naar interieurontwerp van Huys ’91.

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient