Aardbevingsbestendige woonboerderij Holwierde

Home » Portfolio » Aardbevingsbestendige woonboerderij Holwierde
Bevingsbestendig bouwen en architectuur
herbestemming nieuwbouw appartementen leeuwarden herbestemming nieuwbouw appartementen leeuwarden
keuken eikenhout gietvloer keuken eikenhout gietvloer
Bevingsbestendig bouwen en architectuur Bevingsbestendig bouwen en architectuur

 

Status: In ontwikkeling
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Holwierde, Nederland
Aannemer: Kloosterbouw, Heiligerlee
Constructeur: Hado Advies
Installatieadviseur: Projoule
Perceeloppervlakte: 682 m²
Bruto inhoud: 670 m3
Project jaar: 2019

De bestaande woning moet vanwege grote aardbevingsschade gesloopt worden. Onze opdrachtgever wilde nieuw bouwen, maar met behoud van de huidige sfeer. Wij hebben het ontwerp, de vergunningaanvraag en het bestek van de nieuw te bouwen woonboerderij verzorgd.

Veel elementen van het bestaande pand laten we terugkomen in de nieuwe woning, maar we voegen ook nieuwe kwaliteiten toe. De boerderijwoning wordt in dezelfde hoofdvorm terug gebouwd. Daarnaast wordt de gevel van de nieuwe woning weer gestuukt en komt er een houten topgevel. Wij brengen de onderdelen van de woning meer in verhouding met elkaar volgens een maatpatroon, waardoor de gevel meer rust uitstraalt. We gebruiken en modernere technische detaillering en passen de detaillering aan op de eisen die aardbevingsbestendig bouwen met zich meebrengt.

De afmetingen van de woning moeten voldoen aan de huidige regelgeving van het bouwbesluit en het huis moet energiezuinig worden. De indeling wordt op maat gemaakt en geoptimaliseerd voor onze opdrachtgever. Bovendien wordt de woning voorzien van een duurzame installatie met grondwarmtepomp.

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient