42 Starterswoningen Blaricum

Home » Portfolio » 42 Starterswoningen Blaricum
Woningbouw starterswoningen architectuur

Status: In ontwikkeling
Opdrachtgever: Meacasa
Locatie: Blaricum
Projectjaar: 2014

Voor projectontwikkelaar, Meacasa, hebben wij 42 woningen ontworpen. Deze jonge projectontwikkelaar brengt woningen op de markt tegen een zeer lage prijs, zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Dit doet Meacasa door het bouwproces op een geheel eigen manier te organiseren. We zijn blij dat wij aan dit mooie initiatief mee mogen werken!

Het project omvat 32 huurwoningen en 10 koopwoningen. Op deze locatie is gekozen voor een ruime, groene opzet; in elke voortuin staat een boom. De rijen variëren van 2 tot 6-kappers. Donkere daken brengen eenheid in het geheel. We hebben varianten gemaakt in dakvorm door dwarskappen toe te voegen. De dwarskappen zijn afwisselend in het midden en op de hoeken van een blok geplaatst. Voor de gevels hebben we gekozen voor twee kleurvarianten. Een variant met rode gevelsteen en een met een bruine steen en grijze gevelstroken bekleding in de topgevels.

Alle woningen hebben een gelijke goothoogte, de goot ligt op gelijke hoogte met de eerste verdiepingsvloer. Het dak is vanaf de eerste verdiepingsvloer vertikaal en heeft een knik op hoogte van de 2e verdiepingsvloer. Daardoor is een grote ruimte mogelijk op de verdieping. De goot loopt soms door in een kader om het kozijn op de eerste verdieping. Deze goten en kaders rond de kozijnen worden in hetzelfde materiaal omkleed. Het dak wordt bekleed met een zwarte vlakke pan in grootformaat. Hierdoor wordt het dak een abstract vlak en krijgt de woning een moderne look. De voor en zijgevels worden verdeeld in verschillende vlakken. De stenen vlakken krijgen een extra detailniveau door het motief en verschil in oppervlak/kleur, wat de woning een luxe uitstraling geeft. Grote ramen zorgen voor veel daglicht. De heggen en afstand tot de straat creëren voldoende privacy om dit mogelijk te maken.

Contactgegevens

Lautenbag Architectuur bv
Voorstreek 5, 8911 JH Leeuwarden
Dijkweg 16, 8713 KD Hindeloopen

T: 06 18 94 13 35
E: info@lautenbagarchitectuur.nl

KvK Leeuwarden: 82374570
BTW nr. NL862441171B01

Bent u geïnteresseerd?

Verrassend, bijzonder, betrokken, snel en efficient